Poniedziałek, 26 sierpnia 2019. Imieniny Ireneusza, Konstantego, Marii

Oświadczenie Wojciecha Prokockiego w sprawie rewitalizacji

2018-10-24 13:20:13 (ost. akt: 2018-10-26 18:09:44) Artykuł sponsorowany
Wojciech Prokocki

W związku z informacjami, które do mnie dotarły, że firma "KWIAT" rozwiązała umowę o wykonawstwo Rewitalizacji Starego Miasta Bartoszyce (I etap) z powodu m.in. rozgrywek politycznych, których ja rzekomo jestem uczestnikiem, informuję, że umowa o wykonawstwo była zawarta pomiędzy Burmistrzem Piotrem Petrykowskim a Wykonawcą — firmą "KWIAT", której właścicielem jest pan Mariusz Kwieciński.

Na treść umowy, przebieg realizacji inwestycji ja, jako Starosta Powiatu, nie miałem żadnego wpływu, ponieważ nie należy to do moich kompetencji.

W związku z powyższym nie miałem żadnego wpływu na rozwiązanie umowy, a szczególnie na termin jej rozwiązania. Wszystkie sprawy związane z wykonawstwem należą do stron, którymi są Burmistrz Piotr Petrykowski i Wykonawca — firma "KWIAT". Tylko Burmistrz Miasta Piotr Petrykowski może udzielić rzetelnych informacji o przyczynie rozwiązania umowy.

Moje wypowiedzi dotyczące rewitalizacji podczas debaty kandydatów na Burmistrza Bartoszyc w dniu 18.10.2018r. wynikały tylko z troski o dalszy tok prowadzonych robót budowlanych, mających wpływ na życie mieszkańców Bartoszyc i wygląd miasta. Informacja o zamiarze rozwiązania umowy była dyskutowana w przestrzeni publicznej od wielu tygodni.

Wpis wykonany na Facebooku przez Roberta Pająka — sekretarza miasta Bartoszyce stanowi jego domysły, podejrzenia i insynuacje i nie jest poparty żadnymi dowodami.

Wojciech Prokocki
Polub nas na Facebooku: