Sprawni w gotowaniu, czyli pierwszy konkurs kulinarny uczniów szkół specjalnych

2018-05-17 11:13:55(ost. akt: 2018-05-17 11:15:19)
Nawet pasta kanapkowa może stać się kuchennym arcydziełem. We wtorek 15 maja udowodnili to uczestnicy I Regionalnego Konkursu Umiejętności Kulinarnych organizowanego przez Zespół Placówek Edukacyjnych w Olsztynie.
W rywalizacji na przyrządzenie najlepszej pasty do chleba z dowolnych składników wzięli udział uczniowie pięciu szkół specjalnych z województwa. Byli to reprezentanci Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego z Bartoszyc, SOSW z Biskupca, Katolickiego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Kruzach, SOSW Nidzicy i olsztyńskiego ZPE.

Zwyciężył Adam Jeznach z SOSW Bartoszyce. Drugie miejsce zajęli ex aequo Marcin Krzykjowski z SOSW w Nidzicy i Patryk Bieżuński z SOSW w Biskupcu, trzecie — Mateusz Wójcik z ZPE.

Patronat honorowany nad imprezą sprawował Warmińsko-Mazurski Kurator Oświaty. Był to pierwszy otwarty konkurs kulinarny uczniów szkół specjalnych z województwa. Organizatorzy zapowiadają, że za rok odbędzie się kolejna edycja.

red.

Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5