Bartoszyce. Konferencja dotycząca krajowych źródeł białka paszowego

2017-11-08 11:34:48(ost. akt: 2017-11-08 11:44:13)
Uprawa łubinu żóltego.

Uprawa łubinu żóltego.

Autor zdjęcia: Anna Uranowska

Szykuje się ważne dla rolników wydarzenie. Dojdzie do niego już 14 listopada. Szczególnie zainteresowani powinni być nim producenci roślin strączkowych.
Już 14 listopada w bartoszyckim hotelu Bartis o g. 9.30 rozpocznie się konferencja dotycząca wieloletniego, rządowego programu "Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju".

Jej organizatorami są: Klaster Agroport Bartoszyce, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i Instytut Genetyki Roślin PAN w Poznaniu.

W programie konferencji przewidziane są wystąpienia:
— prof. dr hab. Wojciech Święcicki (IGR PAN Poznań) — "Deficyt białka paszowego w Polsce. Hodowla odmian roślin strączkowych dla zaspokojenia deficytu białka paszowego",

—prof. dr hab. Jerzy Szukała (UP Poznań) — "Wpływ technologii uprawy na wyniki produkcyjne i ekonomiczne uprawy łubinu i bobiku",

— dr Robert Mikuła — "Żywienie bydła bez GMO: cele, problemy, perspektywy",

— prof. dr hab. Michał Jerzak, dr Joanna Florek, dr Małgorzata Krajewska Śmiglak, dr Dorota Czerwińska Kajzer (UP Poznań) — "Rozwój produkcji i rynku rodzimych roślin strączkowych jako czynnik bezpieczeństwa żywnościowego w Polsce",

— dr Wojciech Mikulski (IGR PAN Poznań, UP Poznań) — "Wybrane aspekty rynku roślin strączkowych",

— Agroport.

and

Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij

Źródło: Gazeta Olsztyńska

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5