Łosoś z warzywami

2015-12-05 17:30:00(ost. akt: 2015-12-05 17:24:53)

Autor zdjęcia: Kacper Wierzchowski

Przepis na przepysznego łososia z warzywami proponuje nam pasjonat kulinariów z Bartoszyc - Kacper Wierzchowski.
Składniki:
Kalafior
Brokuł
Ryż
Łosoś filet
Marchewka

Przyprawy:
Sól
Pieprz
Pieprz cytrynowy
Cytryna
Tymianek

Przygotowanie:
Ryż gotujemy, a wszystkie warzywa gotujemy w osolonej wodzie lub robimy na parze. Do łososia robimy glazurę, czyli dajemy sok z cytryny, sól, pieprz, tymianek.

Wszystkie przyprawy mieszamy i marynujemy łososia. Odkładamy go do lodówki na 30 minut, po czym smażymy. Gdy wszystko jest gotowe można wykładać na talerz jak na zdjęciu. Smacznego!

red.

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5