Rurka czekoladowa z puszystym kremem z mascarpone
2015-11-27 10:59:55(ost. akt: 2015-11-27 11:04:45)
Kacper Wierzchowski z Bartoszyc to pasjonat kulinariów. Podzielił się z nami przepisem na wyjątkowy deser. Przeczytajcie jak zrobić czekoladową rurkę z kremem mascarpone i karmelizowanymi borówkami.
Składniki:
Jedna czekolada
Serek mascarpone
1/4 szklanki śmietanki 30%
Borówki
Jedna czekolada
Serek mascarpone
1/4 szklanki śmietanki 30%
Borówki
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy mascarpone ze śmietanką, dodajemy troszkę cukru pudru. Do zrobienia rurki potrzebujemy plastikowej tekturki. Wycinamy ją w prostokąt, zwijamy w rulon, a następnie do środka wlewamy czekoladę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy mascarpone ze śmietanką, dodajemy troszkę cukru pudru. Do zrobienia rurki potrzebujemy plastikowej tekturki. Wycinamy ją w prostokąt, zwijamy w rulon, a następnie do środka wlewamy czekoladę.
Wkładamy do lodówki na 40 minut, po czym zdejmujemy folię i nabijamy kremem. A na koniec karmelizujemy borówki na patelni z cukrem i gotowe. Smacznego!
and
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez