Niedziela, 20 sierpnia 2017. Imieniny Bernarda, Sabiny, Samuela

Rurka czekoladowa z puszystym kremem z mascarpone

2015-11-27 10:59:55 (ost. akt: 2015-11-27 11:04:45)

Autor zdjęcia: Kacper Wierzchowski

Kacper Wierzchowski z Bartoszyc to pasjonat kulinariów. Podzielił się z nami przepisem na wyjątkowy deser. Przeczytajcie jak zrobić czekoladową rurkę z kremem mascarpone i karmelizowanymi borówkami.

Składniki:
Jedna czekolada
Serek mascarpone
1/4 szklanki śmietanki 30%
Borówki

Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy mascarpone ze śmietanką, dodajemy troszkę cukru pudru. Do zrobienia rurki potrzebujemy plastikowej tekturki. Wycinamy ją w prostokąt, zwijamy w rulon, a następnie do środka wlewamy czekoladę.

Wkładamy do lodówki na 40 minut, po czym zdejmujemy folię i nabijamy kremem. A na koniec karmelizujemy borówki na patelni z cukrem i gotowe. Smacznego!

and
Polub nas na Facebooku:

Zobacz także

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

Zagraj w GRY.wm.pl

  • Goodgame Empire
  • Goodgame Big Farm
  • Goodgame Poker
  • Shadow Kings - The Dark Ages