Rurka czekoladowa z puszystym kremem z mascarpone

2015-11-27 10:59:55(ost. akt: 2015-11-27 11:04:45)

Autor zdjęcia: Kacper Wierzchowski

Kacper Wierzchowski z Bartoszyc to pasjonat kulinariów. Podzielił się z nami przepisem na wyjątkowy deser. Przeczytajcie jak zrobić czekoladową rurkę z kremem mascarpone i karmelizowanymi borówkami.
Składniki:
Jedna czekolada
Serek mascarpone
1/4 szklanki śmietanki 30%
Borówki

Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy mascarpone ze śmietanką, dodajemy troszkę cukru pudru. Do zrobienia rurki potrzebujemy plastikowej tekturki. Wycinamy ją w prostokąt, zwijamy w rulon, a następnie do środka wlewamy czekoladę.

Wkładamy do lodówki na 40 minut, po czym zdejmujemy folię i nabijamy kremem. A na koniec karmelizujemy borówki na patelni z cukrem i gotowe. Smacznego!

and

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5